SÜPERNOVALAR
Süpernovalar, Güneş'imizden En az 8 kat daha kütleli yıldızların ölümü ile gerçekleşiyor. Bir süpernova, tipik bir gama ışını patlamasına göre genellikle 2 kat daha fazla enerji açığa çıkarabilir.
HİPERNOVALAR
Bazı süpernovalar çok acımasız olabilir. Hipernova olarak bilinen bu olayların uzun gama ışını patlamalarının kaynağı olduğu düşünülüyor. Açığa çıkan enerji miktarı, sıradan bir süpernovadan 100 kat daha fazla olabilir.
KUASARLAR
Aktif enerji çekirdeklerinin en enerjik formu olan kuasarlar, Güneş'in 100.000 yılda yayabileceği kadar enerjiyi bir saniyede yayabilir. Parlamaları bütün bir galaksinin parlamasının 100 katı kadar olabilir.
MAGNETARLAR
Nötron yıldızının vahşi bir formu olan bir magnetarın manyetik alanının gücü, Dünya'da oluşturulabilecek herhangi bir mıknatısdan bir milyar kat daha güçlüdür. Böyle bir olay, 10.000 yıl boyunca uzaya yüksek enerjili X-ışınları ve gama ışınları yayar.
GAMA IŞINI PATLAMALARI
Bir yıldız çöküp karadeliğe dönüştüğünde veya iki nötron yıldızı çarpıştığında yayılan toplam enerji, Dünya'da şidiye kadar test edilen en büyük nükleer silahtan 100 trilyon kere trilyon kat daha fazla.